Εικαστικά Εργαστήρια

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Από το 1996, στα πλαίσια των ευρύτερων δραστηριοτήτων του Μ.Σ.Τ. λειτουργεί ο Εκπαιδευτικός Τομέας και τα Εικαστικά Εργαστήρια (Χειμάρας 8).
Θεωρώντας ότι η δημιουργική έκφραση είναι δικαίωμα όλων, τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, καθώς επίσης και σε ενήλικες.
Μέσα από ειδικά επιλεγμένα προγράμματα, ξεχωριστά για κάθε ηλικία, οι μαθητές αποκτούν αυτογνωσία, ανακαλύπτουν πολλαπλούς τρόπους έκφρασης, διευρύνουν τη φαντασία τους και γνωρίζουν την ιστορία της τέχνης και τον πολιτισμό. Ακόμη έρχονται σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά τόσο της χώρας μας όσο και άλλων χωρών μέσα από ατομικές ή ομαδικές εργασίες και ποικίλες συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης οργανωμένα σεμινάρια ενώ αξιοποιείται και το πολιτιστικό υλικό των περιοδικών εκθέσεων που πραγματοποιούνται στον εκθεσιακού χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Τα έργα τέχνης αντιμετωπίζονται σαν πρωτότυπο εποπτικό υλικό για τη διδακτική της τέχνης.
Εκτός των άλλων δραστηριοτήτων έχει καθιερωθεί η συνεργασία των Εργαστηρίων με τα σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης όλων των νομών της Κρήτης. Οι μαθητές με τη συνοδεία των δασκάλων τους, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξενάγηση ή ένα δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εικαστικής αγωγής στο χώρο των Εργαστηρίων.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΧΕΙΜΑΡΑΣ 8
741 00 ΡΕΘΥΜΝΟ
Τ: +30 28310 57353
F: +30 28310 57353
ikaerg@cca.gr
www.cca.gr